Vakantiegeld wordt niet gebruikt voor vakantie

Veel mensen krijgen deze week hun jaarlijkse vakantiegeld weer op hun bankrekening gestort. Oorspronkelijk is het vakantiegeld bedoeld om een deel van de vakantie mee te kunnen betalen. Echter wordt het vakantiegeld steeds minder gebruikt voor een vakantie. Net als vorig jaar wordt ook dit jaar het vakantiegeld door veel mensen niet aan een welverdiende vakantie uitgegeven.

Groot deel vakantiegeld beland op spaarrekening

Q&A research heeft onder 1700 Nederlanders onderzocht waaraan het vakantiegeld wordt besteed. Een van de onderzoekers dat dat het wel gedaan was met de crisis, maar niets is minder waar. Een groot deel van het vakantiegeld wordt door veel mensen op de spaarrekening gezet of gebruikt om schulden af te lossen.

Ouderen gebruiken vakantiegeld wel voor vakantie

Nederlanders tussen de 30 en 45 jaar gebruiken het vakantiegeld het vaakst waar het oorspronkelijk voor bedoeld is, het betalen van een vakantie. Daarentegen gebruiken jongeren het vakantiegeld vaker om te sparen of besteden het vakantiegeld aan kleding en elektronica.

In 2012 werd er in totaal 23 miljard euro aan vakantiegeld uitbetaald. Verwacht wordt dat er in 2013 ruim 2 miljard euro minder aan de vakantie word uitgegeven.

Bron: NOS op 3.