Minder netto vakantiegeld in 2015

Elke deelnemer aan de arbeidsmarkt heeft inmiddels zijn eerste salaris en dus ook zijn eerste loonstrookje ontvangen. Voor de meeste werknemers heeft het netto salaris dan ook een kleine stijging laten zien. Het is echter nog te vroeg om je rijk te rekenen en te concluderen dat je er in 2015 netto op vooruit gaat ten opzichte van vorig jaar.

Netto vakantiegeld omlaag

Vrijwel iedere werknemer houdt van zijn maandsalaris netto meer over maar bij het vakantiegeld is dit niet het geval. Vrijwel iedereen houdt dit jaar van zijn vakantiegeld netto minder over dan in 2014. Bij vakantiegeld vanaf 1.750 euro valt het vakantiegeld netto minimaal 4% lager uit. Dit kan oplopen tot maximaal 11% lager bij vakantiegeld ter hoogte van 4.000 euro.

Ook overwerk en bonussen omlaag

Niet alleen van het vakantiegeld, maar ook van overwerk, een bonus en andersoortig loon dat volgens het bijzonder tarief wordt belast blijft netto minder over. Dit gebeurt doordat er rekening wordt gehouden met de afbouw van de arbeidskorting en de algemene heffingskorting. Hiermee worden naheffingen in de inkomstenbelasting voorkomen.