Reisverzekering vergoed eigen risico zorgverzekering niet

Uit onderzoek door vergelijkingssite Independer blijkt dat in een reisverzekering in de meeste gevallen het eigen risico van de zorgverzekering niet dekt. Veel Nederlanders die met vakantie gaan staan hier niet bij stil. Wanneer deze vakantiegangers in het buitenland medische hulp nodig hebben is de kans op een financiële tegenvaller groot.

Onduidelijkheid over dekking eigen risico zorgverzekering

Uit hetzelfde onderzoek blijkt tevens dat het onduidelijk is welke reisverzekeringen het eigen risico van de zorgverzekering wel dekken. Sommige reisverzekeringen dekken het eigen risico volledig anderen doen dit beperkt, onder bepaalde voorwaarden of helemaal niet.

Hoge eigen risico is grote kans op tegenvaller

Mensen met een hoog eigen risico van de zorgverzekering kunnen te maken krijgen met een grote financiële tegenvaller wanneer zij in het buitenland medische hulp nodig hebben en de reisverzekering het eigen risico niet vergoed. De zorgverzekering dekt medische hulp in het buitenland volgens het Nederlands tarief. Een goede reisverzekering dekt de kosten die hier bovenop komen. Opvallend is dat Interpolis, een van de grootste verzekeringsmaatschappijen het eigen risico niet vergoed. Net als Avero Achmea, Allianz, Hema en Zilveren Kruis Achmea.

Lees meer over reisverzekeringen op reisverzekeringvergelijking.nl