Verstandig gebruik vakantiegeld

Het vakantiegeld heet niet voor niets vakantiegeld. Een groot deel van de mensen geeft het vakantiegeld vaak ook uit aan andere dingen. Op zich maakt dit niets uit zolang je het vakantiegeld maar verstandig besteed. Hier een aantal tips die je helpen om je vakantiegeld verstandig te besteden.

Besteed je vakantiegeld aan een welverdiende vakantie

Een vakantie neem je om je te kunnen ontspannen. Na een jaar lang hard werken heb je een vakantie zeker verdiend en ook nodig om te kunnen ontspannen. Hierdoor krijg je het salaris tijds je vakantie gewoon doorbetaald en ontvang je ook nog eens vakantiegeld. Veel mensen boeken hun vakantie al voordat het vakantiegeld is uitbetaald, bijvoorbeeld een zonvakantie op Zonvakantie.info. Je kan het vakantiegeld dan natuurlijk ook uitgeven tijdens je vakantie. Het is aan te raden om voordat je op vakantie gaat reisinformatie op te zoeken zodat je het vakantiegeld nuttig kan besteden.

Kostbare en niet veel voorkomende uitgaven

Je kan het vakantiegeld natuurlijk ook besteden aan kostbare en niet veel voorkomende uitgaven. Denk hierbij aan het verbouwen van je huis, een nieuwe keuken of een nieuwe auto. Het vakantiegeld is vaak een grote som geld die je kan helpen om deze kostbare uitgaven toch te kunnen doen.

Schulden af betalen

Niemand vind het fijn om schulden te hebben maar sommige mensen ontkomen er niet aan. Over een lening of betalingsachterstand moet je meestal rente betalen waardoor je schulden alleen maar groter worden. Hierdoor kan het verstandig zijn om je vakantiegeld te gebruiken om de schulden af te betalen.

Vakantiegeld sparen

Wil je niet met vakantie, zijn er geen grote uitgaven noodzakelijk en heb je geen schulden af te betalen dan kan je er natuurlijk voor kiezen om je vakantiegeld te sparen. Zorg er dan wel voor dat je het vakantiegeld ook echt op een spaarrekening zet zodat het vakantiegeld niet ongemerkt wordt besteed aan dagelijkse uitgaven. Let wel op dat je over het vakantiegeld een spaarrente krijgt die hoger is dan de som van het inflatiepercentage en 1,2% vermogensbelasting. Wanneer de spaarrente niet hoger is wordt je vakantiegeld alleen maar minder waard.